Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > SecureCRT on the Mac

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 04-19-2019, 08:01 AM
TXviking TXviking is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
Question X11 forwarding in Mojave

I upgraded to Mojave and to SecureCRT 8.5.3, but I can no longer do X11 forwarding over SSH.

I've tried the following so far:
- Verified X11 forwarding is enabled
- Verified that Enforce X11 authentication is DISabled
- SecureCRT Display variable set to "127.0.0.1:0.0" (this was the default)
- Verified that when I log in, the DISPLAY variable is set. It is, to localhost:10.0.
- Verified that the appropriate localhost entry exists in /etc/hosts on the remote server
- Verified XQuartz is installed and allowed to run by GateKeeper (it is, version 2.7.11.)
- Verified that I can start X11 apps locally on the Mac. I can, although in Mojave I had to run "export DISPLAY=:0" from a local terminal session before I was able to start X11 apps from the command line.

Still, when I try to start something as simple as xlogo, I get this error:

Error: Can't open display: localhost:10.0

If I skip SecureCRT and do ssh -X <remotehost>, X11 forwarding does work. Can anyone help me figure out what I'm doing wrong in SecureCRT?

If it matters, the remote system is a CentOS 7.6 system.
Reply With Quote
 

Tags
x11 mojave


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:41 AM.