Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-30-2013, 10:20 PM
zalex zalex is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 2
sCRT 7.1 unexpected socket error: 10093

hi,
I have following fail messages:

unexpected sockect error: 10093
Filename: unspecified
Line number: 0

after this, I click refresh button, then "Hostname lookup failed: host not found" presents.

ps: my OS is win7 and in a windows domain.

before this post, I lookup the forum, I get this:
http://forums.vandyke.com/archive/index.php/t-9068.html

however, there is no solution to solve this problem.

Any help is great. thx.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-31-2013, 09:23 AM
rtb rtb is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,306
Hi zalex,

Thanks for the question. Are you able to able to use any other terminal emulator to connect to the remote server?

Is it possible that a firewall is blocking the ability of SecureCRT to ask the operating system to resolve the hostname?

Are you using a short name or cname to try and connect?

If so, do you get better results if you use a fully qualified domain name or IP address?
__________________
--Todd

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
505-332-5730
Reply With Quote
  #3  
Old 11-04-2013, 09:41 PM
zalex zalex is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 2
Thanks.

Yes. such as Xshell, putty works well.

I check the firewall setting, there is no blocking policy for secureCRT.
However, "For your security, some settings are managed by your system administrator" appears at the top.

I use IP to connect.

so, the firewall maybe the problem.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2013, 10:37 AM
rtb rtb is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,306
Thanks for the information zalex. I am glad to hear that IP address works.

Out of curiosity, what firewall are you using?

We have seen this issue in the past, and it has been DNS or firewall related, but we have had reports of other causes.

If you get more information about what is causing the inability to use a hostname please post the information.
__________________
--Todd

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
505-332-5730
Reply With Quote
  #5  
Old 11-19-2013, 04:13 PM
Maureen's Avatar
Maureen Maureen is offline
VanDyke Product Director
 
Join Date: Feb 2004
Location: Albuquerque, NM
Posts: 1,526
A programmer looked at this and would be interested in the following additional information:
  • What TCP/IP stack/implementation are you using?
  • Have all of the Windows 7 patches been applied?

Maureen
Reply With Quote
  #6  
Old 04-09-2014, 04:04 PM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,937
Hi all,

See this thread for additional information from briank.
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply

Tags
7.1 , connect , error , scrt


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:07 PM.