Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-05-2019, 08:19 PM
slouw slouw is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 143
Key mapping so SecureCRT does not intrervene

I have a static paste setup with a clipboard utility with hotkkeys assigned Ctrl-1, Ctrl-2, Ctrl-3 etc.
I want these to work in SecureCRT.
How should I map the correspondng key in the keymap editor?
For example Ctrl-3 will paste in
VPN-BSR
currently.
I want that to work in the SecureCRT CLI but it does not.
I set the mapping for Ctrl-3 in the keymap editor to "Disabled" but that did not work.
Does this all make sense....??
Reply With Quote
  #2  
Old 05-06-2019, 11:01 AM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 213
Hi slouw,

I want to make sure that I have an accurate understanding of the behavior that you desire.

It sounds like you would like to press ctrl+3 when you are connected to a remote host to send the string "VPN-BSR" to the remote.

Is that correct?
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #3  
Old 05-06-2019, 12:48 PM
slouw slouw is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 143
Thanks for response

Yes I would like Ctrl-3 to generate a specific string (VPN-Blah) in this case but not from within SecureCRT.
Just as any "normal" key is passed from the operating system through SecureCRT as it were and to the terminal command line by SecureCRT so I want this particular keystroke to be conveyed by SecureCRT in the same way. SecureCRT interferes in some way stopping this happening with my setup for some reason.
I have other keyboard shortcuts setup with 3rd party software which work with SecureCRT.
E.g. Ctrl-shift-t is a shortcut which generates the current time in a particular format. On the next line I strike Ctrl-shift-t:
04h45m05
That is the time I am writing this post.

If I hit Ctrl-shift-t from within SecureCRT while connected to a device the text is passed through and appears on the CLI.

This does not happen with Ctrl-3 for some reason.

Please let me know if this makes things more clear (or indeed less....)

Thanks again for response
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2019, 02:26 PM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 213
Hi slouw,

Have you tried mapping a key combination in SecureCRT to accomplish this?

I was able to send "VPN-BSR" by mapping 'Ctrl+3' to send the string "VPN-BSR\r".

Please refer to the following steps:
  1. Navigate to and open the Keymap Editor on SecureCRT's Tool bar (keyboard icon) and press the "Map a Key..." button.
  2. Press Ctrl+3
  3. Set the Send String function to send VPN-BSR\r
  4. Press OK
Are you able to send VPN-BSR to the remote with Ctrl+3 after mapping the key combination in SecureCRT?
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #5  
Old 05-06-2019, 03:25 PM
slouw slouw is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 143
Hi Britney
Thanks for reply.
No but that is precisely what I don't want to do.
I have 3rd party software which allows me to keep multiple clipboards which I paste with assigned keyboard shortcuts in that software.
That software registers the shortcuts with windows so that they are global in nature.
I want those global keyboard shortcuts to work in SecureCRT.
I want SecureCRT to ignore them really and let the pasted text go into the CLI.
Ctrl-shift-d is set to DISABLED in SecureCRT keymap editor. When I strike that key certain text is pasted in fine.
Ctrl-3 is set to DISABLED in SecureCRT keymap editor. When I strike that key no text is pasted in.
SecureCRT treats Ctrl-3 differently to Ctrl-Shift-d.
I want SecureCRT to treat Ctrl-3 the same way it treats Ctrl-Shift-d
It does not.
Have I described my problem clearly?
Grateful for any further replies
Reply With Quote
  #6  
Old 05-06-2019, 04:20 PM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 213
Hi slouw,

You said that Ctrl+3 works in other applications, does Ctrl+3 work in Notepad, specifically?

In order to obtain more information about the behavior and what SecureCRT is receiving when the key combination is pressed, can you navigate to and open the Keymap Editor on SecureCRT's Tool bar (keyboard icon) and attempt to map Ctrl+3?

Please send me a screenshot of the resulting "Map Selected Key" window that appears right after pressing Ctrl+3 and then cancel the operation. If you would prefer to email the graphic, please send it to support@vandyke.com, with "Attn: Brittney, Forum Thread 13528" in the subject field.
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #7  
Old 05-06-2019, 06:43 PM
slouw slouw is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 143
Yes Ctrl-3 pastes the configured text in notepad.
Ctrl-3 mapping is shown below
Reply With Quote
  #8  
Old 05-07-2019, 10:28 AM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 213
Hi slouw,

The screenshot you provided is not of the "Map Selected Key" dialog box.

Can you please refer to the following steps and graphic so that you can capture a screenshot of the "Map Selected Key" window.
  1. Open the Keymap Editor and select "Map a Key..."
  2. Press Ctrl+3
  3. Take a screenshot of the "Map Selected Key" dialog box that appears
Attached Images
File Type: png MapSelectedKey.png (46.6 KB, 144 views)
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #9  
Old 05-07-2019, 06:08 PM
slouw slouw is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 143
Here it is
I have tried a few variations current set to disabled as you can see..
Reply With Quote
  #10  
Old 05-08-2019, 11:03 AM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 213
Hi slouw,

There shouldn't be a need for you to disable the key combination in SecureCRT.

I was able to use an alternative keyboard utility to map Ctrl+3 to send a string. When I executed the key combination in SecureCRT the string was sent to the remote flawlessly.

Can you tell me more about the keyboard utility that you are using? (Name, version)

What OS and version are you running SecureCRT on?
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #11  
Old 05-18-2019, 02:32 AM
slouw slouw is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 143
Sorry for delay
Have tested with Autohotkey and you are correct it passes through to the CLI.
Not sure what was going wrong before.
Thank you....
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:55 PM.