Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-26-2015, 10:45 AM
10tech 10tech is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 20
Menu and toolbar disappeared

I have been running SecureCRT 7.2.6 606 for about 6 months without any problems on a Win7 64 machine. Something happened that now when I launch SecureCRT my Menu and Toolbar aren't there anymore. I can get them back by unchecking those two options in the customization window. But then, when I launch a Session, again the Menu and Toolbar disappear where before they were always on top. When I close the Session window, I get a blank screen. I have set and reset numberous options numberous times in different configurations and can't seem to get it back to where it was. The SAVE doesn't seem to work. HELP PLEASE!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2015, 11:27 AM
rtb rtb is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,306
Hi 10tech,

It seems like you may not have the option Auto Save Options enabled in the Options menu.

Would you check that the status of the option?

If it is disabled, if you enable it, do you get better results?
__________________
--Todd

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
505-332-5730
Reply With Quote
  #3  
Old 03-26-2015, 02:16 PM
10tech 10tech is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 20
AUTO SAVE is and was checked. I managed to get everything working again.... for now. I afraid to close out SecureCRT. I may loose all my settings again. I hope not. I can't afford to close it right now because I have too much work to do. I will close it at the end of my shift and then try openning it again to see if everything saved. I will let you know.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2015, 02:29 PM
10tech 10tech is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 20
Also.... I use "ALT-F1/F2" hotkeys for repetative work. I noticed that when I hit the ALT key by itself, it underscores the first letter of each of the items in the MENU BAR. If you hit ALT twice, it drops down the "FILE" menu.

Having a little bit of trouble with my keyboard, I might have hit the ALT key and something else that caused SecureCRT to make some kind of changes to my settings.

Is there a way to turn off the ALT key from highlighting the Menus in the MENU BAR?

Thanks Todd
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2015, 04:28 PM
rtb rtb is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,306
Hi 10tech,

The Alt key behavior is standard in Windows.

The problem with the configuration is not something that I have encountered before. Since things were working as expected, and have just now started to change, I would suggest investigating the changes to the configuration folder around the time that you started noticing the undesired behavior.
__________________
--Todd

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
505-332-5730
Reply With Quote
  #6  
Old 03-27-2015, 11:06 AM
10tech 10tech is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 20
I did a "Previous Versions" Restore Point to earlier in the month, however I get the same results when I open a "Sessions in Tab". It seems that when a Session opens, it goes to a "Full Screen" size and hides both the main MENU and TOOL bars. When I close the Session, the screen remains in "FULL Screen" and everything is hidden. No matter what settings I change, I can't keep "FULL SCREEN" from happening. It never did this before. What I need is to see the (I think you call it the "Explorer Bar"? - the one that shows the MIN/MAX/EXIT in the top right corner). Then below that I want to see a Global Menu Bar, and below that the Global ToolBar. When I open a Session-in-tap, it should be below the other Explorer/Menu/Tool bars. When I close a session, all the Explorer/Menu/Tool bars should still be there. I played with the "Disable Resize", but when I relaunch SecureCRT it goes back to the same "hide the bars" senario. I made some changes in the Global.ini file, but they don't seem to SAVE on the next launch. I still need some help with this and would appreciate any I can get.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:18 PM.