VanDyke Software Forums

Go Back   VanDyke Software Forums > SecureCRT 5.1/SecureFX 3.1/VShell 2.6 Beta
User Name
Password
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-03-2006, 11:26 PM
toloughlin's Avatar
toloughlin toloughlin is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 377
SCRT 5.x from a USB flash drive

I tried running SCRT 5.2 on a USB flash drive, and it is very slow.
I then installed 4.1.11 on my PC, copied the folder over (I use the same config directory, but in their respective executable folders), and tested again.

I used a USB2.0 PNY Attache 2GB drive on
  • 1.3G Pentium M laptop (usb 2.0) 768MB Ram
  • P4 2.26G desktop (usb 1.1 via hub) 1GB Ram
.... and got very similar results (within 3 seconds). There is around 700MB free on the USB Device.

Times went like this:
4.1.11 ~ 15-20 seconds to be able to open a session when the Connect Dialog pops up.
5.2 ~ 1m15s - 1m20s seconds to the same point.

I wonder if the 'program files' size difference (~7.8mb for 4.1.11 / ~20mb for 5.2) is really starting to have an impact here.

Maybe time for a 'portable' version?
__________________
----------------------------------------------
Tom O'Loughlin

Last edited by toloughlin; 04-03-2006 at 11:45 PM.
  #2  
Old 04-04-2006, 11:18 AM
Maureen's Avatar
Maureen Maureen is offline
VanDyke Product Director
 
Join Date: Feb 2004
Location: Albuquerque, NM
Posts: 1,534
Thanks for reporting this. What kind of startup times do you see for 5.0 or 5.1?

Maureen
  #3  
Old 04-04-2006, 01:11 PM
toloughlin's Avatar
toloughlin toloughlin is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 377
I'll install each of these today & report back.
__________________
----------------------------------------------
Tom O'Loughlin
  #4  
Old 04-04-2006, 02:17 PM
toloughlin's Avatar
toloughlin toloughlin is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 377
5.0.5 opens in around 30 seconds! - clicking 'close' in the Connect dialog commits almost immediately (2 seconds).

5.1 opens in around 1m10s - 1m25s - and clicking 'close' in the Connect dialog, takes approximately 25 - 30 seconds to commit.

5.2 also has the long delay when clicking 'close' in the connect dialog.
__________________
----------------------------------------------
Tom O'Loughlin
  #5  
Old 04-04-2006, 04:22 PM
Maureen's Avatar
Maureen Maureen is offline
VanDyke Product Director
 
Join Date: Feb 2004
Location: Albuquerque, NM
Posts: 1,534
Thanks for doing those tests and posting the results. That information is very helpful.

It sounds like you have the global option "Show connect dialog at startup" set. Is that correct? (This option is found on the General page of the Global Options dialog.)

Maureen
  #6  
Old 04-04-2006, 04:42 PM
toloughlin's Avatar
toloughlin toloughlin is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 377
I sure do. I always have that on.
__________________
----------------------------------------------
Tom O'Loughlin
  #7  
Old 04-05-2006, 04:51 PM
Maureen's Avatar
Maureen Maureen is offline
VanDyke Product Director
 
Join Date: Feb 2004
Location: Albuquerque, NM
Posts: 1,534
Thanks for the reply. We are looking into this issue.

Maureen
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:39 PM.


copyright 1995-2017 VanDyke Software, Inc.