Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > SecureCRT on the Mac

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-23-2014, 10:44 AM
ids ids is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 4
Serial

I had some troubles this morning as well. I use SecureCRT for serial access to some devices. I am able to connect but no matter what combination of local echo and flow control settings I set I am unable to get input to the device. Screens on the OS X side works fine. Putty and SecureCRT on Windows (virtual machine) work properly.

I tried the most recent stable release and the 7.3 beta 5, neither worked for me.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-23-2014, 10:57 AM
rtb rtb is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,306
Hi ids,

Thanks for the post.

What is the version of Mac OS X that you are using?

Have you confirmed that the driver for your Serial device is considered compatible with the version of Mac OS X you are using?
__________________
--Todd

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
505-332-5730
Reply With Quote
  #3  
Old 10-23-2014, 12:43 PM
ids ids is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 4
Sorry I meant to reply to the other 10.10 thread, not start my own.

I am on OS X 10.10 (14A389)

I have confirmed that the adaptor does work on OS X using screens.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-23-2014, 01:00 PM
rtb rtb is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,306
Hi ids,

I moved your thread because it was completely unrelated to the thread where you posted.

Thanks for the version of Mac OS X.
Quote:
I have confirmed that the adaptor does work on OS X using screens.
I realize that you have successfully used screen, but this doesn't answer my question.

Most of the time, we find that issues like this are specific to the driver.

What driver are you currently using?

Does the vendor claim compatibility with Yosemite for the driver you are using?
__________________
--Todd

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
505-332-5730
Reply With Quote
  #5  
Old 10-23-2014, 01:36 PM
ids ids is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 4
I am using the drivers available from http://casbi.nl.

I have tried the most recent stable and beta. They claim 10.10 should work with either of those.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-23-2014, 04:09 PM
rtb rtb is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,306
Hi ids,

What command are you using to establish a Serial connection using screens?

Would you post trace options output of a failing connection in SecureCRT 7.3 official?

To enable trace options output, click on the File pull down menu and select Trace Options. If you click the File pull down menu again you should see a check mark next to Trace Options, indicating that trace options output is now enabled.

With Trace Options enabled, you will notice debugging information displayed in the terminal window that isn't normally there by default when SecureCRT is attempting to establish a connection, and at certain times throughout the lifetime of the connection.

Once the problem occurs, you can use the Select All and Copy options from within the Edit menu to transfer the information to the Windows clipboard, and then paste this information into a text editor and save the data as a file.
__________________
--Todd

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
505-332-5730
Reply With Quote
  #7  
Old 10-24-2014, 09:22 AM
ids ids is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 4
Hi Todd. Just wanted to let you know I mailed over the logs you asked for.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-24-2014, 09:54 AM
rtb rtb is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,306
Hi ids,

Thanks for the notice. I received your message and have responded. I will post the solution to this thread once we have one.
__________________
--Todd

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
505-332-5730
Reply With Quote
  #9  
Old 10-27-2014, 08:57 AM
rtb rtb is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,306
Hi All,

This was resolved by using the proper driver. SecureCRT is not designed to use a tty driver. It is designed to use a calling unit (cu) driver.

This means that when selecting the driver from the dropdown menu, you need to select the driver that begins with:
/dev/cu.
If you are selecting a driver that begins with /dev/tty. you may encounter unpredictable behavior.

It is important to note that the following are not valid USB to Serial drivers:
/dev/cu.Bluetooth-PDA-Sync
/dev/cu.Bluetooth-Modem
Some valid drivers that I have encountered are:
/dev/cu.usbserial
/dev/cu.NoZAP-PL2303-00002014
/dev/cu.PL2303
__________________
--Todd

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
505-332-5730
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:24 AM.