Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-25-2016, 12:43 PM
oarellan oarellan is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 4
SecureCRT is not saving log

Hi Everyone

I'm using SecureCRT 5.2 and 8.0 (trial) to connect to a PBX station and get some information from it. I am able to connect, send commands and view the result but when I want to save a session log it saves only a part of it, the information that I what to get is not displayed (the result of the main command)

I used both versions to discard a compatibility problem, but both shows same information.

I tried connecting manually and save a log and shows the same information.

Its like the session clears the window or something.

Is it problem of the program or is it the server?

Thank you in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 07-25-2016, 12:55 PM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,026
Hi oarellan,

It is likely that the remote is sending escape sequences that clear the screen (terminal window). If any line ending character is received, the data should be written to the log file.

What protocol are you using to connect?

The way to see everything the remote sends is to capture a raw log (File menu / Raw Log Session in v8.0.x). Please don't post the raw log in the forums, as it can contain sensitive data. If you want us to look at it, send to support@vandyke.com and include "Attn Brenda - Forum Thread #12414" in the subject line.
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #3  
Old 07-25-2016, 01:24 PM
oarellan oarellan is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 4
Hi Brenda

Thank you for your response.

I'm using SSH2, but I'm connecting to a Jump Server and from it I connect to the PBX, Im not sure if that could be the problem.

I tried with the row log and was successful because I can see that the log shows the information but it shows some weird characters like [15; or [16;
I guess that those characters are the newlines in the window.

Also, the system is like if it shows the information in a window or page. And if I scroll up I can see the banner or the prompt where I send the first commands but not the information that I need, its like it opened a new window, display the info and then close the window, its weird.

Finally, I can´t send the raw log to you due to company policies.

Sorry if my english is not correct, Im yet learning. Greetings from México.

----------------
Oswaldo
Reply With Quote
  #4  
Old 07-25-2016, 02:06 PM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,026
Hi Oswaldo,

Thanks for the clarification.

Quote:
I'm using SSH2, but I'm connecting to a Jump Server and from it I connect to the PBX, Im not sure if that could be the problem.
At that point, you are using the SSH (or Telnet) client provided by the remote system at the Jump Server. It sounds like you are accessing a menued application and it's likely it uses cursor positioning to "clear the screen".
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #5  
Old 07-25-2016, 02:11 PM
oarellan oarellan is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 4
So, what could I do?

Is there an option or something to save the information or its a server bussiness?

Thank you
Reply With Quote
  #6  
Old 07-25-2016, 02:41 PM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,026
Hi Oswaldo,

I cannot say for certain without a raw log, but that's likely the case.

You cannot likely do anything to change the behavior of the remote system, nor the SSH client on the Jump Server, but there are resources out there for various emulations (ie: Xterm, VT100) that explain what the escape sequence is to perform the functions that an emulation offers (font coloring, position, etc.).
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply

Tags
automation , bug , logs , problem , scripting


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:31 PM.