Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-01-2021, 05:55 PM
cbrompton cbrompton is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 2
SecureCRT Windows Installation 9.0.1

Hey all, Having trouble installing SCRT on windows 10.
I double click the installer and I'm prompted for elevated privileges and I accept. Then nothing. No window launches no blue spinny wheel. nothing. I've tried looking through event viewer to no avail. No errors appear anywhere.
I've had the same issue with both 9.0.1.2451 and 9.0.0.2430

Any help would be greatly appreciated.


Thanks




Here's my specs:
Edition Windows 10 Education
Version 20H2
Installed on ‎7/‎17/‎2020
OS build 19042.867
Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.551.0
Processor Intel(R) Core(TM) i5-8250U CPU @ 1.60GHz 1.80 GHz
Installed RAM 8.00 GB (7.84 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Pen and touch No pen or touch input is available for this display
Reply With Quote
  #2  
Old 04-02-2021, 08:23 AM
cboyack cboyack is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Apr 2020
Location: Albuquerque, NM
Posts: 129
Hi cbrompton,

Here are some things to consider when trying to understanding why any installer might not be able to launch successfully:
  1. What is the size, in bytes, of the installer .exe that you downloaded?

    The installer for SecureCRT 9.0.1 is 31,002,136 bytes.

    If the size of the SecureCRT 9.0.1 installer you're launching is different, then your web browser had difficulty completing a successful download. Try the download again (perhaps with a different web browser) until the size of the download matches.

  2. What is the SHA256 hash of the installer .exe that you downloaded? (Hint: Open a Powershell console on your Windows machine and run the following command, substituting the actual path to the file you downloaded instead of 'path')
    Get-FileHash -Path "path" -Algorithm SHA256
    The SHA256 hash for the 9.0.1 installer is 6e41fb032c21478ed2a405369bb67c4eb218e890880870cac74f2b882d522ae9.

    If the SHA256 hash value you see is different, then your web browser had difficulty completing a successful download. Try the download again (perhaps with a different web browser) until your SHA256 hash matches.

  3. Use Process Monitor to "watch" the installer process (by name of the installer .exe you're trying to run). What information are you able to see that will help you understand what's happening to prevent your Windows operating system from running the installer .exe that you downloaded?

  4. We've recently had a report from a customer who had a similar issue with the installer, and they noted that when they tried to download the installer, they were given a warning message that the download was blocked and that it "could harm your computer". In their case, re-downloading the installer resolved the issue and they were able to install the software.

    Do you see anything similar in your own situation?
Reach out to your System Administration or IT Staff for further assistance with running installers on your system.
__________________
Thanks,
--Cameron

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #3  
Old 04-02-2021, 10:08 AM
cbrompton cbrompton is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 2
Thanks for the response Cameron,
I've validated the hash is correct on the file so in terms of integrity we're good.
I've run the process monitor and it isn't giving me a clear idea of what the issue could be. This is my personal laptop. So reaching out to IT isn't really an option. (I am IT at the company anyways lol)



Some of the Proc monitor results that weren't successes were:
NAME NOT FOUND
BUFFER TOO SMALL
REPARSE
INVALID PARAMETER
FILE LOCKED WITH ONLY READERS
and 1 instance of NOT SUPPORTED


In total, messages with these results total 240.


I should also mention I removed my AV software to ensure it wasn't blocking it either.

My account is a Local Admin on the computer as well.


Any other thoughts?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-02-2021, 11:48 AM
cboyack cboyack is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Apr 2020
Location: Albuquerque, NM
Posts: 129
Hello again cbrompton,

Thanks for working through those steps!

At this point, we're going to need to transition to email communication so we can get a look at the actual ProcMon log.

Would you be so kind as to take the following steps?
  1. Compress the .PML file that was generated (zip)
  2. Send that zipped .PML file as an attachment in an email to support@vandyke.com with the subject header Attn Cameron: Forum Thread 14483
--Cameron
__________________
Thanks,
--Cameron

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:50 AM.