Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > SecureCRT on the Mac

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-15-2020, 07:42 AM
mcox mcox is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 6
Losing focus from SecureCRT window when touching Touchpad

I'm running 8.7.3 (build 2279) on MacOS 10.15.6. I've begun having problems constantly losing focus in the SecureCRT window if my finger even grazes my MacBook's Touchpad. I don't have Tap To Click enabled so that a touch does not equal a click. I have to actually push on the Trackpad to generate a click. However, if I'm typing in SecureCRT, even if the mouse pointer is also in that window, making any contact with the Trackpad will cause the focus to shift out of SecureCRT and my typing is interrupted. I then have to actually click in the window to regain focus. The focus does not change to another app - I don't know where it goes. SecureCRT is still the foreground app, and its title / menu bar is still being displayed at the top of the screen. It doesn't seem to change focus; it merely makes it "not" focus on on SecureCRT's window. No focus at all, if you will. It's quite maddening as I am having a hard time finishing typing a line without having to click in the window and pick up where it left off. Just tapping the spacebar without lightly grazing the Touchpad is difficult to avoid, let alone all the times my palm grazes it. This is why I have the Tap to Click feature off. I re-enabled it just to see if SecureCRT behaved differently but it didn't. I don't recall ever having this problem previously and have been using it on Mac for many years. Any insight appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-15-2020, 08:07 AM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,395
Hi mcox,

Our developers are investigating this issue. Should progress be made toward a resolution, or further information be requested, I will post in this thread.

If you prefer direct e-mail notification, contact support@vandyke.com and include "Bug Report - Forum Thread #14284" in the subject line.
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:15 PM.