Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-09-2011, 08:22 AM
gan's Avatar
gan gan is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Norway
Posts: 86
SecureCRT 6.7

With this new beta release there is a field on the toolbar for quick connect to a host which is a nice feature, but no option to choose protocol. Would it be possible to add some kind of protocol selection toolbar button beside this field? For example a button with a dropdown select list for the protocol to the right or left of this field or some easier way to switch between protocols.

I know i can change the default, but when connecting to hosts using telnet and ssh it's a bit annoying having to change the default each time before i can use this new feature. In that case it's easier to use the old quick connect dialog where i can choose protocol as well.

-gan
Reply With Quote
  #2  
Old 03-09-2011, 08:50 AM
jdev's Avatar
jdev jdev is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Nov 2003
Location: Albuquerque, NM
Posts: 972
The new connect bar allows you to specify the protocol on the fly. As examples:
ssh2://user:p4$$w0rd@myhost.com
telnet://myhost3.com
ssh1://user@anotherhost.com
You can also use the same format of supported command line options, as examples:
/SSH2 /L myusername /PASSWORD myp4$$W0rd myhost.com
/TELNET myhost 20001

Additionally, you can specify existing sessions within the connect bar, as examples:
/S mysession1
/S myfolder/mySubfolder/mySession1
Does this information help you?

--Jake
__________________
Jake Devenport
VanDyke Software
Technical Support
YouTube Channel: https://www.youtube.com/vandykesoftware
Email: support@vandyke.com
Web: https://www.vandyke.com/support
Reply With Quote
  #3  
Old 03-09-2011, 04:44 PM
gan's Avatar
gan gan is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Norway
Posts: 86
Thank you, i didn't realize i could specify the protocol like that. I guess that will work fine.

-gan
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2011, 10:10 AM
jdev's Avatar
jdev jdev is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Nov 2003
Location: Albuquerque, NM
Posts: 972
Glad to hear it will work for you.

There's more information in the SecureCRT help under the topic named, "The Connect bar", showing syntax and other tips like connecting in a new window vs. a tab, connecting to more than one host at once in tabs, and how to use a firewall when connecting with the connect bar.

FYI.
--Jake
__________________
Jake Devenport
VanDyke Software
Technical Support
YouTube Channel: https://www.youtube.com/vandykesoftware
Email: support@vandyke.com
Web: https://www.vandyke.com/support
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:44 AM.