Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > SecureCRT on the Mac

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-11-2016, 11:39 AM
kjenney kjenney is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 8
Window Resizes on Connect

I'm running SecureCRT 7.3.7 on El Capitan.

Whenever I connect to a new session the main window resizes itself - sometime s just a little, sometimes a lot. I tried full-screen and connecting causes the tabs to go out of full-screen mode - which is even more annoying.

How can I get the window to stay the same size all of the time when opening and closing sessions?
Attached Images
File Type: png securecrt_first_window.png (149.8 KB, 856 views)
File Type: png securecrt_next_window.png (126.8 KB, 800 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 03-11-2016, 01:05 PM
jdev's Avatar
jdev jdev is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Nov 2003
Location: Albuquerque, NM
Posts: 937
Looks like it might be a bug you're seeing. The first tab in SecureCRT should dictate the geometry for all other tabs in the same SecureCRT window, so when you connect to additional/subsequent sessions as tabs in the same window, you shouldn't be seeing the window size change. I haven't been able to replicate the problem in my limited testing, but it's clear that in your case, the session that caused things to change the window size has a different number of rows (43 vs. 57, according to your screen shots).

As a workaround, you could go into full screen mode (using SecureCRT's terminology) by pressing Command+Enter, which will prevent the resizing from taking place as you connect to new tabs/sessions.

Another workaround would be to edit all your saved sessions' options at once (and set up for any new sessions you might end up creating) by editing the Global Options -> Default Session so that the terminal rows and columns are 57 and 217, respectively) and apply those changes to all your existing sessions. For more info about this, see the Default session video and/or corresponding web tip.

In the mean time, I've created a bug report on your behalf and asked our team to look into it further. They may need to have a copy of some of the files in your SecureCRT configuration folder. Can you send an email to support@vandyke.com with a subject of "ATTN: Forum post 12280", and I'll follow up with you by email?

--Jake
__________________
Jake Devenport
VanDyke Software
Technical Support
YouTube Channel: https://www.youtube.com/vandykesoftware
Email: support@vandyke.com
Web: https://www.vandyke.com/support
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2016, 12:26 PM
kjenney kjenney is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 8
Setting the terminal rows and columns in Global session options worked for me. Thanks jdev!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-15-2016, 12:41 PM
jdev's Avatar
jdev jdev is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Nov 2003
Location: Albuquerque, NM
Posts: 937
Quote:
Originally Posted by kjenney View Post
Setting the terminal rows and columns in Global session options worked for me. Thanks jdev!
You're welcome, KJ.

If we get a resolution to the problem that doesn't involve the (often beneficial) overhead of setting all your sessions to the same rows/cols, we'll be sure to post here.

--Jake
__________________
Jake Devenport
VanDyke Software
Technical Support
YouTube Channel: https://www.youtube.com/vandykesoftware
Email: support@vandyke.com
Web: https://www.vandyke.com/support
Reply With Quote
  #5  
Old 04-11-2016, 03:27 AM
Sascha Sascha is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 4
Hello, I have the same issue with the terminal size. I can solve this issue with the settings in the terminal rows & columns.

But I have a additional Problem.

I use Mac OS X el Capitan Version 10.11.4 (15E65) and secureCRT Version 8.0.0 (build 1063)

I use the SecureCRT not in full window mode. So there is no Tab open and I do a connection to a device the Window jumps on another direction on my screen.
So the first Tab is open all other additional connections I made, the Window stay on position. If I close the connection and close the Tab and open a new connection to a device the Window jumps on another postion again. Mostly to the center position of my screen. And on this position it will be stay, also after close and open a new connection in a new Tab.

Remember this behavior takes only with the first Tab it opened. But If i Close all Tabs and open a new, the windows jumps again.

I'm new with secureCRT and hope you can help me. And sorry for my english.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-11-2016, 12:37 PM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,021
Hello Sascha,

Please provide explicit steps to replicate the issue.
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #7  
Old 04-12-2016, 08:27 AM
Sascha Sascha is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 4
Hello bgagnon,

1. I open secureCRT and arrange it in the right corner of my screen. (cause on the left side I have my texteditor) No Tabs in secureCRT open.

2. I will connect to a device, dubble click it and a new Tab opened. In this moment the secureCRT Window jumps to another possition on my screen.

3. I replace the secureCRT window back to the right side of my screen.

4. Open a new device in a new Tab. All is fine.

5. Close all connections and Tabs.

6. Open another device again. It opened in a new Tab, secureCRT window jumps to another possition on my screen again.

greetz


Sascha
Reply With Quote
  #8  
Old 04-12-2016, 12:48 PM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,021
Hi Sascha,

I have submitted this behavior for investigation by the development team. Should progress be made toward a resolution, or further information be requested, I will post in this thread.

If you prefer direct e-mail notification, contact support@vandyke.com and include "Bug Report - Forum Thread #12280" in the subject line.
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #9  
Old 04-18-2016, 12:55 PM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,021
Hello Sascha,

Is Save window state for each session enabled in the Terminal category of Global Options?

If so and you disable it, does the resizing issue stop occurring?
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #10  
Old 04-20-2016, 08:28 AM
Sascha Sascha is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 4
Hello Brenda,

Yes, if I disable it, the resize stops occuring.

Fine! :-)

Thank you.
Reply With Quote
Reply

Tags
el capitan , window size


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:41 AM.