VanDyke Software Forums

VanDyke Software Forums (https://forums.vandyke.com/index.php)
-   Secure Shell (https://forums.vandyke.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   [LOCAL] : Unexpected SOCKS version encountered. (https://forums.vandyke.com/showthread.php?t=11392)

butrym 02-11-2014 06:04 PM

[LOCAL] : Unexpected SOCKS version encountered.
 
I'm trying to use SecureCRT(7.2) as a SOCKS4 server on a laptop running Win7.

SecureCRT configuration:

I followed the instructions for setting up a SOCKs proxy (https://vandyke.com/support/tips/socksproxy.html)
Name -> Name: L3
Local -> Port: 1090
Remote -> Dynamic Forwarding using Socks 4 or 5 checked.
Also, setup the firewall config. This part works, I'm able to use SSH to other machines using this as a jump host.

Browser Configuration:
Chrome version 32.0.1700.107 m
Manual proxy setup: all types same
127.0.0.1:1090
SOCKS4, also tried SOCKS5 and that gives the same error messages

When I try to browse using this proxy (Trace turned on in the ssh connection), I get the following error messages:
[LOCAL] : Unexpected SOCKS version encountered.
[LOCAL] : RECV[0]: Unknown CHANNEL_REQUEST: keepalive@openssh.com
[LOCAL] : SEND[0]: CHANNEL_FAILURE

Any help and or suggestions will be greatly appreciated.

-mike

rtb 02-12-2014 07:50 AM

Thanks for the post Mike. I am sorry to hear of the difficulty you are seeing when trying to forward your browser.

I would like to see if I can reproduce the results you are seeing. What is SecureCRT connecting to?

butrym 02-12-2014 12:21 PM

Quote:

Originally Posted by rtb (Post 40836)
Thanks for the post Mike. I am sorry to hear of the difficulty you are seeing when trying to forward your browser.

I would like to see if I can reproduce the results you are seeing. What is SecureCRT connecting to?

It is connecting to a Linux host running Centos 5.1.1 and open ssh-4.3p2

-mike

rtb 02-12-2014 01:39 PM

Hi Mike,

It seems like this problem may be the result of Chrome not understanding how to use a SOCKS proxy. Here is a command-line example for launching Chrome that might help:
"...\chrome.exe" --proxy-server="socks5://127.0.0.1:1090"
Does this help?

butrym 02-12-2014 01:55 PM

Quote:

Originally Posted by rtb (Post 40842)
Hi Mike,

It seems like this problem may be the result of Chrome not understanding how to use a SOCKS proxy. Here is a command-line example for launching Chrome that might help:
"...\chrome.exe" --proxy-server="socks5://127.0.0.1:1090"
Does this help?

Same error message in the SecureCRT SSH window
[LOCAL] : Unexpected SOCKS version encountered.

Chrome responds with
Unable to load the webpage because the server sent no data.
Error code: ERR_EMPTY_RESPONSE

I'm beginning to think that there is a problem with my laptop as others are using the exact same configuration and process as I am and it works for them.

BTW: I get the same errors when using Firefox and IE.


-mike

rtb 02-12-2014 03:38 PM

Hi butrym,

It sounds like you are on the right track. If others are able to use the same configuration, then it does seem like a problem in your environment.

You may want to confirm that the configuration is exactly the same.


All times are GMT -6. The time now is 06:01 AM.